Hazine haritaları



Bugün sabah biraz geç uyandım. Ayrıca yatakta dönüp durdum. Daha nasıl keyif olabilir ki!

Geç kalk, uykunu al, bir de yatak keyfi yap.

Komidinin üzerindeki kitabı alıp, rastgele bir sayfa açtım. Hayal panosundan bahsediyordu. Son zamanlarda çok sık okur oldum bu tür alıştırmaları. Herkes faklı isimlerle anlatıyordu. Hayal panosu, hayal tablosu, rüya panosu vb... Ancak ben en çok 1980' li yıllarda okuduğum bir kitaptaki tanımı beğeniyorum. Hazine haritaları. Ancak ben olsam bu tür alıştırmalara Sahiplik Panosu derdim. Amaç sahip olmak istediklerimizi resmetmek değil mi?

Şimdi size 1980 li yılların sonunda okuduğum bu kitaptan Hazine haritaları başlığının birkaç satırını paylaşmak istiyorum.

Hazine Haritaları / Yaratıcı İmgeleme / Shakti Gawain

Bir "hazine haritası" yapmak çok güçlü bir tekniktir ve çok eğlencelidir. 

Bir hazine haritası, gerçekleşmesini arzu ettiğiniz hedefin hakiki, fiziksel bir resmidir. Bu harita çok değerlidir; çünkü o özellikle net, keskin bir imge oluşturur ve bu imge de daha sonra, hedefinizi gerçekleştirecek enerjiyi çeker ve hedefinize odaklar. Bu, bir yapı için hazırlanan projeninkine benzer bir işleve sahiptir. 

Bir hazine haritasını çizerek ya da boyayarak ya da dergilerden, kitaplardan, kartpostallardan, fotoğraflardan, harflerden, çizimlerden v.s. kesilmiş resim ve yazılarla bir kolaj yaparak hazırlayabilirsiniz. Sanatkârca bir başarı gösteremeseniz de kaygılanmayın. Basit, çocuksu hazine haritaları da büyük sanat eseri olanlar kadar işe yarar! 

Hazine haritası temelde, sizi, hedefinizin tamamen gerçekleştiği ideal sahnenizde göstermelidir.

Yorumlar

  1. Bende kendi geleceğimle ilgili hazine haritası çizmek istiyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder